Supercar Challenge.
In 2000 is Roel in aanraking gekomen met de toenmalige Supercar Cup en Marcos Mantis Challenge. In 2001 zijn deze twee klassen samengegaan en was de (Dutch) Supercar Challenge een feit. Vanaf dat moment is Roel een vaste waarde binnen deze organisatie geworden en is op alle evenementen van de Supercar Challenge als huisfotograaf aanwezig. Mede door deze nauwe samenwerking is het mogelijk om vrijwel direct de wedstrijdverslagen, met bijbehorende foto’s, te publiceren. Omdat de kwaliteit hoog in het vaandel staat worden zijn foto’s ook gebruikt voor b.v. banners, posters, entreekaartjes en is er na elk seizoen altijd een jaarboek waarin alle evenementen nog eens de revue passeren.

Internationaal.
Omdat autosport meer is dan alleen Supercar Challenge, is Roel ook op international vlak actief. Vele evenementen zijn door hem al één of meerdere keren bezocht. Variërend van o.a. 12Hrs Sebring , 24Hrs Le Mans tot 24Hrs Dubai. Het is duidelijk dat voor hem de GT-racerij de voorkeur krijgt. Met name de endurance races krijgen de voorkeur.

Karting.
Van het één komt het ander, wordt wel eens gezegd. Dat klopt. Via de autosport is hij terecht gekomen in de karting. Eigenlijk de omgekeerde weg. Doordat hij voor veel rijders de fotografie verzorgt op het circuit, was het niet heel moeilijk om hem ook te vragen voor de fotografie van deze jonge talenten.

Autocross.
Autosport is niet alleen circuitracerij. Enkele jaren geleden is Roel in contact gekomen met Marnic Meeuse van AutoCrossNederland. Na een keer de sfeer geproefd te hebben is dit de zoveelste tak van autosport die Roel wel aansprak. Dit was totaal anders dan hij gewend was. Van het vlakke asfalt staat hij nu tot aan de enkels in de modder. Vooral het VEKA NK Autocross trok zijn aandacht. Dit is het hoogste niveau binnen de Nederlandse autocross. Ondertussen is er een goede samenwerking ontstaan tussen hem en ACNL. Samen hebben ze ook al eens een FIA EK bezocht in Nova Paká (Tsjechië). Dit is waar de echte actie plaatsvindt.

START Autosportmagazine.
De aandacht was gevestigd. Zijn werk valt in de smaak bij de redactie van START. Enkele jaren geleden is hij benadert door START en sindsdien is hij een vaste leverancier geworden van fotomateriaal voor diverse publicaties in het magazine. Voor 2014 is START een samenwerking aangegaan met de Supercar Challenge. Maandelijks zal er aandacht worden besteedt aan deze succesvolle raceklasse. Uiteraard zal hij hier ook zijn steentje aan bijdragen om deze succesvolle raceklasse nóg meer onder de aandacht te brengen.

Met vriendelijke groet,

Roel Louwers
Member of the KNAF Dutch Autosport Press Association

 

Deze website is opnieuw opgezet en daarbij zijn de foto’s uit het verleden niet meer opgenomen. Deze zijn natuurlijk niet verloren gegaan maar zitten in een uitgebreid archief.

Voor vragen kunt u in het contactformulier terecht.